Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

maanantaina, maaliskuuta 24, 2008

Meidänpä puutarhatontulla onkin moottorisaha

Talviseksi ennustettu Pääsiäinen onnistui tarjoamaan pieniä kevätväläyksiä: Lämpöiseltä seinustalta pystyi jo pari saavillista haravoimaan täyteen vaahteranlehtiä, ja maanpinta oli sen jälkeen ihanaa mutamössöä, johon jäi melkein saappaat jumiin. Haravointi paljasti myös syysleimujen ja akileijojen pikkuiset alut, jotka toivottavasti ei heittäneet henkeään kun yöt oli reippaasti miinusmerkkisiä. Ritarinkannuspenkistä oli paljaana sen verran pintaa että talventörröjä sai otettua jo pois ja sielläkin näkyi ihania kirkkaanvärisiä alkuja. Ainakin yksi narsissinnenä kurkisti lumen keskeltä melkein joka narsissipenkissä ja muurahaiset liikuskeli auringonpaisteen määrästä riippuen rivakammin tai hitaammin pesän huipulla. Pääsiäisen lopuksi luontoäiti pisti vähän enemmän pökköä pesään ja lunta pyrytti oikein kunnolla, mutta tänään iltapäivällä vesi valui taas katoilta solkenaan. Meidän ylängöllä lämpötila ylitti muutenkin joka päivä nollarajan, ja se tuli huomattua ettei siihen paljoa tarvita että lumi sulaa. Mikä on hieno juttu kun katsoo millaisia säitä on taas luvattu [huokaus].

Puutarhakuvausta vaivasi vähän taaskin mañanaismi. Eli kun on liian laiska ottaakseen kuvia justhetinyt, niin sitten kun viitsisi niitä kuvia ottaa on kuvauskohteen päällä jo lunta viisi senttiä. Narsissinneniä lienee tässä blogissa nähty ihan tarpeeksi, eli esitellään tämän Pääsiäisen isoin puutarhasaavutus: Vihdoin viiden vuoden muokkailun jälkeen silmää miellyttävä koivikko puutarhan reunalla.

2 Comments:

At 29 maaliskuuta, 2008 18:41, Blogger Laura said...

Hurjan kaunis koivikko! Raivaaminen on terapeuttista, Itse leikkasin tänään omenapuita ja pensaita ja heti tuntui olo selkeämmältä. Odotan myös että lumi sulaa kukkapenkeistä etä saisin ne siivottua noista törröttelijöistä. Kevät tulee ihan pian!

 
At 30 maaliskuuta, 2008 21:35, Blogger Narcissa said...

Se on ihana se aika keväästä kun kaikki siivoukset on tehty eikä rikkaruohot ole vielä ehtineet aloittaa. Ehkä juuri siksi tykkään narsisseista niin paljon kun ne kukkii juuri silloin ja ne alitajuisesti yhdistää siihen hetkeen (joka valitettavasti kestää kovin lyhyen aikaa :)

 

Lähetä kommentti

<< Home