Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

sunnuntaina, maaliskuuta 16, 2008

Puutarhassa taas

Taas tuli tehtyä bloggauksen suhteen katoamistemppu, mutta pienen koiran jalat aiheuttaa suurta surua. Stressi kulminoitui sitten perjantaina siihen, että säästä viis, minä lähdin hakemaan sielunhoitoa varmimmasta lähteestä minkä tiedän, eli omasta puutarhasta. Perjantaina ehdin vähän kurkistaa lumikellojen kukintaa (viime syksynä istutetut G. elwesii't) ja narsissinneniä katsella sekä ajatella että otetaan niitä kuvia huomenna. Luontoäiti päätti kuitenkin toisin ja lauantaiaamusta lähtien sitten ihailtiin lähinnä lumikinoksia.

Viikonlopun ykköstavoite kyllä toteutui, eli henkistä rauhaa löytyi roppakaupalla. Fyysistä tekemistä ei niinkään; Lauantaina sahailin yhdeksän puuta poikki ja pinoon, sunnuntaina tekemisen puutteessa aloin pyöritellä lumipalloa ja siitähän muotoutui sitten luminarsissisipuli poikasineen :) Jään odottelemaan jännityksellä mitä ihmettä saankaan aikaan jos Pääsiäisenä sää on luvatun arktinen.

Suomalaista huippumuotoilua

3 Comments:

At 16 maaliskuuta, 2008 20:46, Blogger Inkivääri said...

Wau sipulit on ainakin muhkeat, minkähänlaiset kukkaset niistä sukeutuu. Ihan uskomattomalta se taas tuntuu, että puolentoista kuukauden päästä saisi alkaa kantaa taimia kasvihuoneelle, mutta ei siihen enempää ole... Niin mitä taimia, kun ei vielä ole yhtään kylvettykään.

 
At 24 maaliskuuta, 2008 00:25, Anonymous Anonyymi said...

Narsissini ovat nousseet ja n.5 cm mittaa. Pakkaset tulivat ja alut näyttävät vähän kellastuneilta. Nyt nousu toissa viikolla uudet alut ja pari yötä sitten alkoivat yö pakkaset -10-14 mitähän narkissoksilleni tapahtui?
Voivatko kuolla?
http://pikkutaimi.vuodatus.net/

 
At 24 maaliskuuta, 2008 19:39, Blogger Narcissa said...

Inkivääri, täälläkin on vielä aloittamatta (puolivahingossa...) valtavaksi kasvaneen siemenläjän purkaminen. Josko sitä tänään vielä saisi aikaiseksi...

Pikkutaimi, narsissit on tosi sitkeitä, ei niitä kasvun alussa pakkaset vielä hätkäytä. Joku vuosi muistan omienikin lehtien kärkien olleen ihan keltaisia mutta kukat oli sitten ihan normaaleja.

 

Lähetä kommentti

<< Home