Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

sunnuntaina, maaliskuuta 30, 2008

Kesän aikaa

Vielä ollaan maaliskuussa ja takana on jo kolme puutarhassa vietettyä viikonloppua. Varsinainen puutarhanhoito antaa vielä odottaa itseään, mutta alan taas selvästi tottua puutarhakauden kaksijakoiseen elämään, jossa puolet ajasta vietetään puutarhassa ja toinen puoli kuluu lähinnä puutarhaan kaivaten :)

Viime viikon lumimyräkän jäljet sulivat hitaasti pitkin viikonloppua ja tekemiset rajoittuivat lähinnä sulamisen tehostamiseen jäätä hakkaamalla, sekä pienimuotoiseen viattomien oksaraukkojen sahailuun. Avitin hitusen lumen sulamista lumikellojen kohdilta, minkä jälkeen Galanthus nivaliksen nuput edistyivät selvästi yhdessä vuorokaudessa ja vähän surullisilta näyttäneet G. elwesiitkin saivat ihan uutta puhtia.

Nyt käy kyllä puutarhatonttua kateeksi kun on kolme päivää ihanaa kevättä luvassa. No, ainakin ensi viikonloppuna taitaa lumet olla entisen talven sellaisia ja puutarhassa on toivoa päästä tositoimiin. Alla G. elwesiit.


Galanthus elwesii

2 Comments:

At 31 maaliskuuta, 2008 23:07, Anonymous Hannelen paratiisi said...

Lumi suojaa myös.

 
At 01 huhtikuuta, 2008 07:51, Blogger Narcissa said...

Tietysti, mutta itsekkäästi päätin että lumikellojen katselu voittaa pelkän lumihangen katselun :) Ja näillä lämpötiloilla hanget olisivat kadonneet kuitenkin ennen kuin viikonlopuksi tulee kylmää. Eli ihan sallittua dopingia se oli, ihan varmasti ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home