Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

torstaina, huhtikuuta 10, 2008

Kyllä, herra ministeri

Viime viikonloppuna lumi oli puutarhasta sulanut jo lähes täysin, ja niinpä sain vuoden ensimmäisen rakonkin käteen haravoinnin seurauksena. Talventörröjen poistamisen ohella ei sitten muuta vielä oikein tehtykään. Sen verran iso piha kuitenkin on, että haravoitavaa jäi vielä tällekin viikonlopulle. Sunnuntaille ennustettu pieni takatalvenpoikanenkaan ei paljoa menoa haitanne, ja kun maanantaikin on vielä lomaa niin eiköhän kevätsiivous saada päätökseen.

Tanskan pionit on nyt kaikki ruukutettu ja jännityksellä jään seuraamaan niiden edistymistä. Yksi edellisen suuren pionihankinnan ostoksista Madame Emile Debatene on vielä vähän tuntematon suuruus. Viime vuonna siinä taisi olla viisi kukkaa, joista ainakin kolme samaan aikaan kukkinutta olivat jokaikinen keskenään erilaisia, mutta moinen kukkien vaihtelevuus ei ilmeisesti ole mitenkään epätavallista nuoressa pioniyksilössä. Alla yksi Emilen monista kasvoista.

Paeonia Mme Emile Debatene

3 Comments:

At 11 huhtikuuta, 2008 11:53, Blogger Inkivääri said...

Ihana kukka! Kyllä se kesää lupaa kun jo pääsee haravan varteen...Sisällä onneksi alkavat jo kukat kukkia ja luovat myös uskoa kesän tuloon:)

 
At 12 huhtikuuta, 2008 18:33, Blogger pioni said...

Blogissani on sinulle tunnustus.

 
At 14 huhtikuuta, 2008 23:53, Blogger Narcissa said...

Inkivääri, tuo kuva näyttää paremmalta kuin muistin koko kukan olevankaan. Onkohan mun kamerassa joku sisäinen Photoshop?

Pioni, kiitos tunnustuksesta :) Taidan tehdä Sannit ja olla jakamatta sitä enää eteenpäin. Kaikkien puutarhabloggaajien tarinoita puutarhoistaan on aina kiva lueskella, eli suurkiitos yleisesti teille kaikille jotka tämän sattuvat lukemaan!

 

Lähetä kommentti

<< Home