Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

sunnuntaina, lokakuuta 16, 2005

Kultakutri ja kolmet hanskat

Intiaanisyksy vaihtui normaaliin syksysäähän ja puutarhanhoito sujui keväisen lämpöisissä (max +7C) olosuhteissa ja varusteissa, olinkin jo unohtanut millaista on puutarhoida pukeutuneena Michelin-mieheksi.

Pari viikonloppua on nyt tullut tehtyä perinteisiä kevättöitä, juhannusruusupuskan & lumimarjan juuriversot sai tuta järeää karsintaa ja pihan vierustan puuston pääluku tipahti taas neljällä. Kylmä sää saa minut selvästi tuntemaan tarvetta katkoa jotain :)

Pakko kehua puutarhahanskoja: Ostin Kevätpuutarha-messuilta kolmet Showa-hanskat, jotka ovat aivan loistavia; Yhdet ovat ohuenohuet ja loistavat tarkkaan työhön, yhdet on keskipaksut ja loistavat kun sää on vähän viileä ja kolmannet on paksut ja tarpeeksi lämpimät kevät- ja syystöihin. Nyt kun vain keksisi mistä niitä saisi lisää, sen verran tehokkaassa käytössä ne on olleet.

Onnistuin tekemään suurmokan, jätin kameran kotiin :( Ei puutarhassa olisi kyllä ollut juuri mitään kuvattavaakaan, syysleimu Spitfire oli avannut vielä yhden kukan, mutta siinä se sitten olikin.

Viimeinkin saapuneen syksyn kunniaksi vaahteranlehtiä.