Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

keskiviikkona, syyskuuta 28, 2005

Nälkä kasvaa syödessä

Surffailin tässä päivänä muutamana jenkkiläisten sipuleihin erikoistuneiden puutarhaliikkeiden sivuilla ja ihastelin taas narsisseja joita olisi niiiiin ihana saada puutarhaan. Iän karttuessa uskoin karistaneeni suurimman osan "Mun on ihan pakko saada toi vaate/tavara/meikki"-fiiliksistä, mutta onko ne vaan tullut siirrettyä puutarhaan?

Daffnet:issä joku mainitsi omistavansa 2500 eri lajiketta (olkoonkin että siellä ihmiset ovat tosiharrastajia/ammattilaisia). Minulla on nyt 43. Minun pitäisi hankkia noin 53 lajiketta vuodessa, jotta niitä olisi yhtä paljon silloin kun täyttäisin 80. Tilakin taitaisi loppua jossain vaiheessa, yksi vaihtoehto on tietysti iskeä naapurin isäntä, jolla sitä peltoa on useampi hehtaari :)

Pari vuotta sitten jaksoin vielä laskea paljonko rahaa kului puutarhaan, mutta sitten se jäi. Keskimäärin pihaa kohti menee 256 euroa vuodessa. Taidan olla (tältä kesältä) niillä holleilla. Ah, olen siis normaali.

Tämän vuoden kesäkukkaistutukset eivät olleet suurensuuret, mutta ensimmäistä kertaa vuosiin laitoin kehäkukkaa. Oranssien joukossa piileksi tämä tapaus. Kai sitä on pakko kääntää takkinsa ja todeta ettei keltainen olekaan niin kamala väri.

Calendula officinalis