Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

torstaina, syyskuuta 29, 2005

Pet peeve

Suosikkiärsytysaiheeni, joka jaksaa ottaa päähän jatkuvasti (ja josta olen valittanut aiemminkin) on puutarhakaupan suuripiirteisyys siinä, tarvitseeko kuluttajille nyt oikeasti myydä sitä mitä väittää myyvänsä.

Ja miten on pienen kuluttajan tarkoitus tietää saiko nyt sitä mitä piti saada? Luulisi Internetin tuovan helpotusta asiaan, mutta ehhei. Nettipuutarhakaupat usein joko värittelevät itse katalogin kuvia tai luottavat kasvattajan parantelemaan kuvaan, se miltä kasvi oikeasti näyttää onkin ihan eri juttu. Kuluttajat ostavat jotain tietyllä nimellä, ja laittavat siitä kuvan nettiin: "Tässä lajike X". Ehhei, se on Y. Loistoesimerkki tästä on tämä. Kuvan narsissi ei ole Flower Recordia nähnytkään. Toinen kuva sen sijaan voi hyvinkin olla viimeisiään vetävä/oudosti valaistu FR.

Minulta meni usko jo kauan sitten ja nyt, oli kasvi pioni tai narsissi, se ei ole lajike x ennenkuin siihen on saatu vahvistusta useammasta lähteestä. Lisävaikeutta lajikkeen verifiointiin tuo esimerkiksi narsisseissa kukan värin muuttuminen sen kehittyessä. Mutta etsivä löytää, ainakin joskus.

Tietysti voisi todeta että "Rose by any other name would smell just as sweet". Pah, sanon minä. Myykää sitä mitä lupaattekin. PRKL.

Allaolevan piti olla Flower Drift, mutta eipäs sitten ollutkaan. 99% varmuudella voin kuitenkin luvata sen olevan lajike Golden Ducat.

Narcissus Golden Ducat