Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

torstaina, lokakuuta 06, 2005

Korpikuusen kannon alla

Ravintola Lehtovaaran omistaja haastoi tässä mennäkesänä jonkun oikeuteen 80 000 €uron edestä koska kyseinen henkilö oli kirjoittanut blogissaan negatiivisesti ravintolasta. Ei tainnut mennä haaste ihan läpi, mutta silläkin riskillä...

Korpikankaan tilaus tuli tänään, ja täytyy sanoa että tänä vuonna firman suoritus ei ollut ihan se 100% mitä odotin.

Kun kuvastossa lukee "Sipulit ovat huippulaatua ja isoja", sekä "Sipulikoko 14/16", niin kuusi yksinenäistä 12-13 senttistä (=ympärysmitta, ja totta vatussa mittasin ne) Arctic Goldia ei ihan täytä lupausta. Ihan saman tasoisia löytyi viime viikolla Prismasta hintaan 2,90/5kpl, ei suinkaan 6,40/6kpl.

Red Rascal oli vaihdettu (ilmoittamatta) lajikkeeseen Birma. Vaikka niitä löytyy puutarhasta jo valmiiksi, se ei tällä kertaa haitannut. Lajikkeen vaihtuminen ei varmasti ollut Korpikankaan syy, mutta kun pussista löytyi yksi läpimätä sivusipuli, ei tästäkään tullut pisteitä kotiin.

Totuuden nimissä Fragrant Breeze'istä jokainen oli kooltaan 16+, useimmat kaksi-, ja jopa kolmenenäisiä. Miniatyyrinarsissi W.P.Milner oli pikkuista yksinenäistä, mutta sen koosta ei luvattukaan mitään. Joka tapauksessa asiakastyytyväisyyttä ei tällä kertaa ihan aikaansaatu. Arctic Goldeista voisi tehdä reklamaation samantein. En taida jaksaa, siirrän vain euroni jatkossa paremmille metsästysmaille.

Pari vuotta sitten sain Korpikankaalta silkkaa laatua; upeita isoja tuplanenäisiä sipuleita. Tässä niistä yksi.

Narcissus Easter Dawn


Laji Birma on kasvanut puutarhassa jo kymmenen vuotta. Ne ovat (valitettavasti) yksinenäisiä, mutta sentään kaksikorvaisia. Ja kuten kuvasta näkyy, aina valmiina auttamaan narsissien mittailussa.


Felis Domesticus Birma :)