Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

maanantaina, huhtikuuta 16, 2007

Maakuntamatkailua

Viikonlopun koirareissulla tie vei Kauppilaan ja sieltä tarttui mukaan syreeni, kärhö, pioni sekä yksi daalia. Katselin sitä pionia, joka kovin ilmavan näköisesti oleili turpeessa ja kopautin sitten koko hoidon ulos ruukusta. Eihän se tosiaan ollut juurtunut vielä lainkaan, niinkuin Rea Peltolan ja Vesa Koivun erinomainen pionikirja varoitteli. Nyt on sitten kerrankin oikein lupa korkealta taholta pitää sitä ruukussa kesä :) Heppoinen turvekin vaihdettiin vähän parempaan tavaraan. Viime vuonna ostettu Edulis Superba, jota EI oltu tarkoituksella pidetty ruukussa (mutta pidetty kumminkin...) oli kasvattanut kauniin juuriston ja pääsee toivottavasti piakkoin maahan. Niinkuin kaikki muutkin ruukkuhengailijat, joita on luvattoman suuri määrä.

Puutarhassa ehdin olla vain tämänpäiväisen lomapäivän, kauniista ja lämpimästä säästä tuli nautittua lähinnä vedenkannon merkeissä. Hyvä niin, sillä seuraavat sateet (ja lumet!) näyttävät saapuvan vasta ensi viikonlopuksi.

Alla puutarhan ainoa Scilla, joka on ilmeisesti liftannut syysleimu Kirchenfurstin mukana.

2 Comments:

At 17 huhtikuuta, 2007 14:06, Blogger quu said...

Kauppilaan taitaa suurin osa taimista tulla juurakkoina, joita ruukuttavat keväällä eli eihän ne ole juurtuneita kuin vasta kesällä. =/ Teen tilauksen pakko-saada-kasveista keväällä ja pidän niitä purkissa noin kuukauden ennen istuttamista. Kesällä teen uusintatilauksen, ja yleensä kaikkia onkin mitä halajan - ne on selkeästi parempilaatuisia ja juurtuneita kuin keväiset..

Ajattelin siirtää kylvöt partsille, mutta siellä on jo ahdasta :D

 
At 22 huhtikuuta, 2007 21:10, Blogger Sanni said...

Mie en haluis mitään ruukkuhengailijoita kesäksi kauheaa määrää, kun en muista aina kastella niin säännöllisesti :(

Himoiten kuitenkin luin Kauppilan perennakuvastoa. Siellä on paljon sellaisia valkoisia muotoja eri perennoista, joita harvoin näkee tämän seudun myymällöissä. Haluaisin sen alba herttavuorenkilven ja valkoisen tummakurjenpolven ja ties mitä muuta....

 

Lähetä kommentti

<< Home