Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

lauantaina, maaliskuuta 03, 2007

Kiharainen juttu

Kaikilla muilla tuntuu olevan jo aika selvät sävelet sen suhteen mitä puutarhassa on tarkoitus aikaansaada ensi kesänä. Haaveita löytyy täältäkin; vihdoinkin saada puutarhan yhdestä nurkasta raivattua kivet (ja rikkaruohot) ja istuttaa se täyteen mitäpä muuta kuin narsisseja. Nykyiset on istutettu melko ahtaasti, ja lisäähän on tietysti pakko saada. Vähemmän (vai enemmän?) kunnianhimoinen haave on saada kerrankin hoidettua puutarhaa koko kesän ajan, niin että ensi keväänä ensimmäinen tehtävä ei olisi korjailla edellisen kesän laiminlyöntien jälkiä. Se onnistuu kyllä jos puutarhointiin oikeasti ehtii käyttää kaksi päivää viikosta.

Vapaa-ajalle kuitenkin löytyy myös nelijalkaista tilausta, sen ja puutarhan välillä tasapainottelu tulee olemaan ensi kesän suurin haaste. Kesälomapäivät taitaa tänä vuonna tulla käytettyä viimeistä myöten.

Alla narsissi Curly, joka ei tässä narsissistissa herättänyt kovin paljoa ihastusta. Sen kohtalona taitaa olla siirto johonkin puutarhan peränurkille. Hörsöilkööt siellä.

Narcissus Curly

3 Comments:

At 03 maaliskuuta, 2007 14:38, Blogger Sanni said...

Minullakin jää aina loppukesästä kaikki ihan huningolle, joka vuosi. Miten sitä saisi puutarhamotivaation kestämään syksyyn asti? On tuo aikä hörsö. Minä pidän eniten valkoisista ja hillityistä narsisseista.

Minun suunnitelmani ovat aivan rönsyilevia ja osa mahdottomia toteuttaa. Korkealentoiset ajatukset ovat kuitenkin osa puutarhan hoidon viehätystä. Aina joku onnistuu ja palkitsee!

 
At 04 maaliskuuta, 2007 18:32, Blogger Kati said...

It's comforting (misery loves company?) to realize that others have their enthusiasm for gardening fall apart in late summer as well. I have so many ideas in my head, so few that will get realized when it comes to the actual grunt-work!

 
At 04 maaliskuuta, 2007 19:52, Blogger quaint said...

Mie olen rakentanut pihaa pala palalta ja tilkkutäkiltä se näyttääkin, kun eri osat ovat aivan eri aaltopituudella keskenään. :D

Onhan noita projekteja tulevaksi kesäksi kasaantunut, mutta osaan olen merkinnyt toteutusajaksi "syksy" :D

 

Lähetä kommentti

<< Home