Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

tiistaina, huhtikuuta 10, 2007

Älä riko kaavaa

Pääsiäinen sujui sitten aika arktisissa merkeissä, mutta ei se puutarhointia haitannut. Kompostikehikko kolmonen saatiin aikaan ja nyt en voi edes ymmärtää miten on mahdollista pärjätä ilman kolmea. Ykkösen sulamista odottaessa puolitäysi kakkonen sai päälleen uudet kerrokset lehmänpeetä ja haravointijätettä, ja kolmonen on samaa tavaraa täynnä. Neljäs loota olisi kyllä oikeastaan kiva... Kompostoinnin ohella muutakin tuli puuhattua sen verran, että lihaksisto narisee vieläkin.

Alla lumikellojen tämänvuotinen blogiesiintyminen. Erään nimeltämainitsemattoman nelijalkaisen suorittamat syyskaivuut niiden asuinalueella olivat aiheuttaneet onneksi aika vähän häiriötä, pari hassua sipulia löytyi melkein pinnalta ja istutettiin uudelleen. Puutarhamuistiinpanoista huomasin, että kun lumikellot vuonna 2005 istutettiin, niissä oli 8 kukkaa. Viime vuonna tuloksena oli 16 ja tänä vuonna 32. Sipulien jakautumisteorioista Fibonacci vs. tuplaantuminen näyttää todisteet osoittavan vahvasti jälkimmäiseen. Ihan sama mulle, kunhan vaan lisääntyvät :)

Galanthus nivalis

3 Comments:

At 10 huhtikuuta, 2007 19:24, Blogger quu said...

Kauniita ja varsinkin kun ovat auringonkukkamatossa ;)

Komposteja ei ole koskaan liikaa! Täytyy kyllä vielä etsiä paikka yhdelle tai kahdelle. Nyt on vaan kaksi ja ne ei riitä sitten millään..

 
At 10 huhtikuuta, 2007 19:31, Anonymous Haka said...

Oi, meillä ei näy noista kavereista vielä jälkeäkään. Tulppaanit ja krookukset sentään ovat ilmoitelleet itsestään edes jotain.

 
At 10 huhtikuuta, 2007 19:48, Blogger Narcissa said...

Quu: Auringonkukkamatto on puutarhatontun lintulaudan sivutuote, jota sitten aina levittelen tuohon viereiseen juhannusruusupuskaan, jonka juurella lumikellot asuvat. Taitaisi se olla erinomaista kompostiinkin, mutta nyt se on toiminut erinomaisesti rikkaruohojen toimintaa hillitsevänä katteena. Ja ehkä se neloskompostikin pitää rakentaa, yliarvioin tarvittavan laudan määrän ja siellä olis jo ainakin puolikkaan kompostin sivulaudat sahattuna valmiiksi...

Haka: Tuo kuva on otettu jo viime viikonloppuna, ja kakkosvyöhykkeellä meilläkin puutarhoidaan. Toivottavasti teillä vaan nukutaan vähän pidempää talviunta ja lumikellot ilmaantuvat vielä :)

 

Lähetä kommentti

<< Home