Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

maanantaina, toukokuuta 16, 2005

Bonussektori

Pionipenkkiaikaansaannoksessa (mikä olikaan se suomenkielen pisin sana?) on vielä sellainen sivuvaikutus, että nyt kun kaikki nykyiset on siihen istutettu penkissä on valmis tila vielä kolmelle. Joten olen suorastaan pakotettu virallisesti muuttamaan suunnitelmiani ja ostamaan lisää pioneita :)

Mikä tietysti tarkoittaa jälkikäteistä synninpäästöä siitä yhdestä mukaan eksyneestä pionista. Ja kolmesta kärhöstä. Ja yhdestä syreenistä...


Sormet syyhyten ja kieli pitkällä siis luen myyntilistoja ja vertailen lajikkeita. Koska pionipenkki on suunniteltu olemaan harmoninen värikokonaisuus (älkääs kukaan katsoko sitä eilistä kuvaa missä narsissit ja orvokit muodostavat umm... tyylikkään värien kakofonian...?), tarvitsen yhden vaaleanpunaisen, yhden punaisen ja yhden valkoisen.

Valintojen on osuttava nappiin, sillä seuraavat pionihankinnat eivät tapahdu ihan piakkoin, tilan raivaus kivisestä maasta on oikeasti helvetillinen projekti.

Onneksi on lyhyt muisti.

Seuraa kuva narsissista, lajike on Ice King. Viime vuonna tämä oli se, josta pidin kaikkein vähiten, mutta ainakaan tässä vaiheessa se ei näytä yhtään hassummalta.

Narcissus Ice King