Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

keskiviikkona, huhtikuuta 20, 2005

Lehtikompostointia

Selailin vanhaa puutarhalehteä ja luin pitkän artikkelin kompostoinnista noin vuodelta 2003. Sain siitä jopa irti jotain uutta nyt parin vuoden käytännön kokemusten jälkeen.

En voisi mitenkään heittää pois vanhoja Kotipuutarhoja ja Viherpihoja, mutten kyllä aio tilata niitä enää. Parissa vuodessa niiden jutut alkoivat toistaa itseään, mikä on kyllä ihan ymmärrettävää: Puutarhanhoidon perusasiat kun ovat aika muuttumattomia. Ja lehden suuntaaminen lähinnä aloitteleville puutarhaihmisille on varmaan taloudellisesti kannattavinta.

Lehtilistalla on enää kaksi pakollista: Gardeners' World, joka onnistuu yhä inspiroimaan ja 25 Beautiful Gardens, joka on juuri sitä mitä puutarhalehdeltä tässä puutarhuriuran vaiheessa haluan: Kuvia huikaisevan kauniista puutarhoista, käytännön esimerkkejä siitä, mitä ihanaa puutarhassaan voi saada aikaan. Asiaa auttaa se, että ihannepuutarhani on klassinen englantilainen Cottage Garden, ja niitähän brittilehdistä löytyy.

Vaihteeksi luonnonlajeja: Lehtoimikkä nupulla.

Pulmonaria obscura

1 Comments:

At 20 huhtikuuta, 2005 15:43, Blogger Sanni said...

No sehän se! Mie kun ihmettelin pari päivää sitten tuollasta alkua pihalla, enkä ollenkaan muistanut, että mistä kasvista on kyse. Aika amatöörimäistä...

 

Lähetä kommentti

<< Home