Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

keskiviikkona, huhtikuuta 13, 2005

Palataan asiaan

Jos joku ei ole vielä huomannut, niin kaksi suosikkikasviani ovat pionit ja narsissit. Niillä on kauneutensa lisäksi monia hyviä puolia: Molemmat menestyvät erinomaisesti Suomessa, ovat pitkäikäisiä puutarhassa, tarvitsevat hyvin vähän huolenpitoa istutuksen jälkeen ja molempien kasvamista pääsee seuraamaan heti puutarhakauden alettua. Lisäksi niiden kukinta- ja hankinta-ajat eroavat toisistaan, joten ne eivät kilpaile keskenään minun huomiostani.

Mikä johtaakin ajatukset siihen, että kohta ovat pionivalikoimat parhaimmillaan.

Kyllä minä muistan, mitä tuli vannottua. En silti pysty olemaan lukematta puutarhakauppiaiden pionilistoja. Voisin luetella heti ainakin kymmenen pionia, jotka on ihan pakko saada. Tämä lupaus on kuitenkin järkevää pitää. Se maistuu silti kitkerälle ja kaurapuurolle.

Ensi vuotta odotellessa: Festiva Maxima.

Paeonia Festiva Maxima

3 Comments:

At 13 huhtikuuta, 2005 21:26, Blogger Sanni said...

Aah! Silmiäni hivelee nää sun kuvat. Mulla on myös tuo pioni. Lajike nimistö on vaan mulla ihan hukassa ja sekaisin. pitää tänä kesänä yrittää uudelleen tunnistaa kaikki ;) Missä muualla on hyviä pioneita kuin pionien koti-puutarhalla?

 
At 14 huhtikuuta, 2005 10:09, Blogger wavy said...

Voi! On niin kovin epäreilua, että joudun luopumaan omasta vanhasta puutarhastani... Sinne jäävät kirsikka-, luumu- ja omenapuut, jäävät pionit, kurjenmiekat ja muut perennat... Jos joskus vielä saan pienenkin puutarhan, en suostu ikinä muuttamaan!

 
At 14 huhtikuuta, 2005 15:20, Blogger Narcissa said...

Kohtuullinen valikoima pioneita löytyy Sofianlehdosta (www.sofianlehto.com) ja tosi hyvä valikoima Järvenpään pihapalvelusta (www.jarvenpaanpihapalvelu.fi).

Osanottoni Wavylle!

 

Lähetä kommentti

<< Home