Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

tiistaina, lokakuuta 25, 2005

Loppukatselmointi

Viikonlopusta näyttää tulevan yllättävän lämmin, ja lähden varmaan käymään puutarhassa vielä kerran. Viime vuonna joulu vietettiin mökillä, mutta puutarhanhoitomielessä tämä taitaa olla viimeinen kerta ennen kevättä.

Suunnitelmana on kierrellä ympäri puutarhaa ja pistää muistiin kesän onnistumiset ja epäonnistumiset. Tämä oli neljäs vuosi kun hoidin puutarhaa tosissaan ja alkukohdasta on edetty pitkä matka. Mutta Jaskan (johon tunnun nykyään linkittävän jatkuvasti...) blogikommenteissaan kirjoittama lause: "Tänä vuonna ensimmäisen kerran tunsin puutarhani tilaksi, jossa saattoi olla sisällä", ei ole ihan vielä saavutettu. No, Jaskalla meni siihen kymmenen vuotta, ei siis mitään kiirettä vielä.

Näiden orvokkien esiäidit ostettiin täyttämään vanhan maitolaiturin alustaa vuonna 2002. Jälkeläispolvet ovat edenneet lähtöpaikasta jo kolmisen metriä ja täyttäneet lähes kokonaan kuivan navetanseinän, jossa mikään muu ei ole jaksanut kasvaa. Joskus puutarhakin hoitaa itse itsensä.

2 Comments:

At 25 lokakuuta, 2005 20:46, Blogger Jaska said...

Minä vain en jaksa olla ihailematta kuviasi. Mitä kameraa käytät ja mitä teet kuville jälkeenpäin?
Tuo allaoleva Bright Eyes on ihan käsinkosketeltavissa. (Jopa melkein tuoksuu!)

Annetaan puutarha kukostaa talven yli!

 
At 25 lokakuuta, 2005 22:13, Blogger Narcissa said...

Kamera on Canonin PowerShot S45. Ei siis mikään supervehje. Sillä saa ihan tarkkoja lähikuvia, mutta sitä punaisen ja sinisen värintoistoa en tunnu saavan toimimaan millään.

Kuville en tee oikeastaan mitään muuta kuin rajaan kuvasta parhaan osion ja pienennän sen 600 pikseliä leveäksi. Ihan ekaa kertaa blogiin kuvia lisätessä leikin reunaefekteillä, olin tulokseen tyytyväinen ja sen jälkeen olen laittanut samanlaiset joka kuvaan. Vähän kirkkautta tulee aina lisättyä, kuvista tulee aurinkoisemman näköisiä :)

 

Lähetä kommentti

<< Home