Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

torstaina, lokakuuta 20, 2005

Alta nollan

Ilmatieteen laitos on taas siirtynyt tiukalle linjalle ja lupaa sunnuntaiksi lumisadetta. Puutarhamobiilissa on vielä kesärenkaat ja puutarhaan lähtö on vaakalaudalla. Tiesin kyllä sen, että viimeisiä puutarhaviikonloppuja viedään, mutta tämä tuli silti vähän puun takaa. [Huokaus].

Tämä ruusu myytiin nimellä Maiden's Blush, mutta enpä tiedä. Se on vartettu ja osa oksista pukkaa vallan erinäköistä kukkaa, mutta tämä on sitä kauniimpaa mallia.

2 Comments:

At 20 lokakuuta, 2005 23:24, Blogger Jaska said...

Se on nähtävästi aika herkkä kasvattamaan villiversoja. Omastani sain viime vuonna ottaa lähes puolet pois kun huomasin japanin köynnösruusun kukat muiden joukossa. Sen jälkeen huomasin erot lehdissä ja oksissa. Ota pois ne villit versot. Itse suunnittelen pistokkaiden ottamista keväällä niin saan omajuurisia pensaita.

 
At 21 lokakuuta, 2005 11:19, Blogger Narcissa said...

Tämä pukkaa erilaisia kukkia varttamiskohdan yläpuolelta! Voin laittaa vaikka illalla kuvan niistä toisennäköisistä, jos osaisit arvioida onko sellainen variaatio ihan normaalia.

Upotin ruusun keväällä kompostikerrokseen, niin että varttamiskohta hautautui oikein kunnolla (niinkuin olisi pitänyt tehdä jo alunperin, mutta...) Ja nyt maan alta on ilmestynyt pari oikein vankkaa versoa, niiden toiminta on tarkkkailussa, vaikka lehdet ja varsi ovatkin hämäävän samannäköisiä "varmasti aitoihin" verrattuna.

 

Lähetä kommentti

<< Home