Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

tiistaina, toukokuuta 13, 2008

Matoa koukkuun

Puutarhassa oli viime yönä pakkasta. Aamulla en ehtinyt tehdä kuin lyhyen kierroksen ennen kuin piti lähteä kotia kohti, mutta vähän nuupsallaan olevia liljoja lukuunottamatta kaikki näytti hyvältä. Mustikka oli juuri ehtinyt kukkaan, ja enemmän kuin puutarhan vaurioita pelkään mustikkasadon puolesta. Mikään ei ole tärkeämpää kuin puutarhanhoito, paitsi mustikat?

Narsisseista kaikki mattimyöhäisetkin kukkivat. Joskus aiemmin mietin että pitäisikö niiden suhteen yrittää erikoistua johonkin, lähinnä sen takia, että jonkun vuoden kuluttua alkaa samalla hankintatahdilla käytössä olevan puutarhamaan narsissipitoisuus olla aikas suuri. Tämän kevään ihanaa väri-, muoto- ja kokokirjoa katsellessa totesin, että näh, taidan jatkossakin ostaa kaikki lajikkeet jotka tulevat vastaan. Puutarhaliikkeet saa jatkossakin viritellä sipuliansansa, lupaan uida niihin ihan yhtä vauhdikkaasti kuin ennenkin.

Suzyyn sorruin viime syksynä.

Narcissus Suzy

4 Comments:

At 13 toukokuuta, 2008 19:23, Anonymous quu said...

Heissuli! Kevättähdet kukki vappuna ja silloin IF aloitteli sekä nimetön keltakukkainen. Lisäksi Tetet ja February Gold.

Muut nousi hitaanpuoleisesti.. Ilmeisesti puutarhassa on useita kasvuvyöhykkeitä ;)

 
At 13 toukokuuta, 2008 19:42, Blogger Inkivääri said...

Heh:) Kaunis on tämäkin, kyllä kannatti langeta ansaan!

 
At 15 toukokuuta, 2008 17:28, Anonymous laura said...

Voi että kun on kaunihia narsisseja! Mahdatkos tietää semmoisen narsissin nimeä, jossa on valkoiset terälehdet ja vaaleankeltainen torvi, ja joka haalistuu vanhetessaan lähes valkoiseksi. Minulla on blogissani siitä kuviakin jollain kohtaa, olisi hauskaa jos osaisit kertoa sen nimen, kun tahtoisin hankkia sitä lisää ja istuttaa valkoiseen väriteemahuoneeseeni.. Sinä tunnut tietävän narsisseista kaikenlaista mielenkiintoista, huomasin kun katselin viimevuoden postauksiasi. Ei mikään hullumpi kukkanen hullaantumisen kohteeksi tuo narsissi! :)
Mun blogi on siis http://peltopiha.vuodatus.net
Kiitos etukäteen tunnistusavusta!

 
At 15 toukokuuta, 2008 23:32, Blogger Narcissa said...

Laura: Vastaan nyt tänne, toivottavasti käyt vilkaisemassa... Narsissisi näyttää olevan Ice Follies. Se on niin perusnarsissi, että varmasti pitäisi kaupoista löytyä syksyllä. Mutta kannattaa tietysti ostaa myös lukuisia muita lajikkeita... ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home