Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

lauantaina, tammikuuta 14, 2006

I'm a believer

Yksi puutarhaprojekti saatiin eilen talvesta huolimatta päätökseen; onnistuin vihdoin järjestämään kaikki viime kesänä otetut puutarhakuvat ja nimeämään ne. Monesta aiheesta oli jäänyt ottamatta kuvia, ja parista kasvista oli vain suttuotoksia, joita ei silti raaski tuhota, koska ne ovat ainoita muistikuvien tukia.

Pioneista useimmat upouudet ja vähän vanhemmat jättivät viime kesän kukinnan väliin. Ainoastaan kaksi uutta kukkijaa, Marechal McMahon ja Mme Emile Debatene jaksoivat loppusuoralle. Emilen ainoasta nupusta tuli keskinkertainen kuva, joka komeili blogissa elokuussa, Marechalista on vain kaksi suttuista kuvaa, joista jo otettaessa näki, että väri ei vastaa aitoa. Mutta täytyy vain toivoa, että ensi kesänä tulee paljon kukkia, ja että valokuvauksen salat eivät enää jää mysteeriksi. Sillä jos puutarhanhoito vaatii puutarhurilta jotain, se on pääasiassa rautaista uskoa tulevaisuuteen.

Ja tähän onkin hyvä pistää puutarhablogilinkki Ruotsista: The optimistic gardener.

Jotenkin tuntui väärältä laittaa keväisiä kuvia, joten palataan talveen. Alla vuohenputki lumikuorman alla. Oikealla alhaalla kuvassa näkyy pienenä möykkynä puutarhurin uskollinen sidekick - multainen noutaja.