Viherpeukalo keskellä kämmentä

Viikonloppupuutarhurin jorinoita / Musings of a weekend gardener

perjantaina, kesäkuuta 17, 2005

Henkilöpalvontaa

How to be a gardener :in kakkoskauden jaksot käsittelevät puutarhasuunnittelua, joka on juuri nyt minulle kuin lottovoitto. Ensimmäinen ohjelma, jossa käsiteltiin suunnittelun perusteet jäi valitettavasti väliin, mutta toisessa tehtiin suunnitelma typötyhjään puutarhaan. Kuulostaako tutulta?

Haaveilin aluksi jonkinlaisesta symmetrisestä muotopuutarhasta, mutta totesin sitten ettei sellainen istuisi suomalaisen torpan pihaan. Tämän hetkisen suunnitelman työnimi on Cottage Garden on Crack. Visioissa näkyy kapea kiemurteleva sorapolku, joka johtaa puutarhapenkille. Polun reunat pursuavat kasveja, matalahkot pensaat luovat taimmaisena perennapenkeille selkärangan, ruusut, ritarinkannukset, lupiinit, kärhöt, pionit, syysleimut ja akileijat muodostavat runsaan ja ihastuttavan villin kokonaisuuden, joka tietysti näyttää hyvältä kaikkina vuodenaikoina...

Kuka pistää rahansa likoon tuon suunnitelman pohjalta? En minä ainakaan. No, HTBAG:n tämän viikon ohjelman aiheena on, kuinka sattuikaan: Cottage garden.

Ja siksi Alan Titchmarsh on puutarhurien kuningas.

Lupinus